intro
wathoewaarom
weekverslag
praktisch
pers
gastenboek
links
colofon
Een intercultureel project voor en door vrouwen

De bedoeling van het project is kennis maken met elkaar, samen werken en samen ontdekken.
Op diverse locaties in de wijken Voorhof en Buitenhof in Delft zijn vrouwen van verschillende nationaliteiten, achtergronden en leeftijden bij elkaar gekomen om met elkaar samen te werken aan een groot wandkleed.
Elke groep maakt een kleed waarbij iedere vrouw op haar eigen manier een stukje van het kleed invult, van virtuoos handwerk tot de eerste steken, juist die verschillen zijn mooi, het gaat immers om uw persoonlijke verhaal, uw deelname, elke vrouw maakt een uniek lapje.
In het voorjaar 2003 worden de kleden samengevoegd tot een groot, veelkleurig kunstwerk, met veel liefde en vakmanschap gemaakt en wordt het project afgesloten met een feestelijke presentatie.

Delft is een stad van vele culturen: vrouwen uit alle windstreken zijn in Delft samengestroomd en naast geboren en getogen Delftenaren komen wonen.
Al deze vrouwen bieden daarom de stad Delft dit wandkleed aan, om hun verbondenheid met elkaar en met de stad te laten zien, maar ook de gebundelde kracht van de vele culturen die Delft rijk is. Het kleed laat zien dat we samen verder moeten in de toekomst.
Het kleed is een symbool van de variëteit, het verschil, maar ook de eenheid.

Projectplan

Meer informatie is te vinden in het PROJECTPLAN, dat u hier kunt downloaden.

DE KRACHT VAN SAMENWERKEN - handleiding borduurprojecten

In het kader van het project de Jurk van Delft is in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een handleiding van dit project geschreven om de kracht van de samenwerking tussen de vrouwen over te dragen aan anderen.
WAAROM, WAT en HOE zijn de centrale vragen die steeds voor ogen gehouden moeten worden. Deze handleiding geeft achtergrondinformatie, een heldere opzet van hoe te werk te gaan, een tijdspad, voorbeelden van een projectplan, een begroting en veel tips.

De handleiding is hier te downloaden.